Forbrugerinfo fra Energi+
Klimaforandringer truer Europa: Hvad betyder det?

De seneste år har været vidne til ekstreme vejrforhold som varmebølger, tørke, naturbrande og oversvømmelser, og disse hændelser forventes at blive endnu værre i fremtiden.

Klimaforandringer truer Europa: Hvad betyder det?

Europa står over for en hastigt accelererende klimakrise, og konsekvenserne er tydelige og skræmmende. Ifølge en ny analyse fra Det Europæiske Miljøagentur (EEA) opvarmes Europa hurtigere end noget andet kontinent i verden. Denne opvarmning bringer ikke kun vores økosystemer, fødevaresikkerhed og infrastruktur i fare, men truer desværre også vores økonomi, finansielle stabilitet og folkesundhed.

De seneste år har været vidne til ekstreme vejrforhold som varmebølger, tørke, naturbrande og oversvømmelser, og disse hændelser forventes at blive endnu værre i fremtiden. EEA har netop offentliggjort den første European Climate Risk Assessment (EUCRA), som fremhæver behovet for politiske prioriteter for tilpasning til klimaforandringerne.

Desværre viser analysen, at vores nuværende politikker og tilpasningstiltag ikke kan holde takt med de hurtigt voksende risici. Der er behov for meget hurtig handling, da mange af disse risici allerede er på et kritisk niveau og kan blive katastrofale, hvis vi ikke sætter ind nu.

Hos Energi+ er vi dybt forpligtede til at være en del af løsningen på denne krise. Vi forstår, at vores energiforsyning spiller en afgørende rolle i at tackle klimaforandringerne, og det er derfor, vi kompenserer vores kunders CO2-aftryk ved at fjerne dobbelt så meget CO2, som de udleder gennem deres el- og gasforbrug hos os. Vi kalder det mindre ond strøm.

Vi tror på, at selv de mindste valg kan have en afgørende effekt på klimaet og derfor behøver vores kunder ikke at vælge til eller fra hos os – de skal blot vælge os. Vi sørger automatisk for at fjerne deres CO2-aftryk fra deres energiforbrug, og vi vil aldrig sælge et produkt, der ikke er CO2-kompenseret.

Det er på tide, at vi alle handler. Europa står over for akutte klimarisici, og vi skal handle nu for at mindske disse risici og skabe en mere bæredygtig fremtid for os alle. Lad os fortsætte med at arbejde sammen og tage de nødvendige skridt mod en grønnere fremtid.

Sammen kan vi gøre en forskel.