Hvad består din elregning af?

Det burde være lige så enkelt som at tænde for stikkontakten. Men det er det desværre ikke. For en elregning består af flere forskellige afgifter, poster og delbeløb. Læs med her og bliv klogere på, hvad de forskellige ting betyder, og hvad du egentlig betaler for.

Opgørelse over din endelige kWh-pris

Den rå elpris. Lige som alle andre elselskaber køber vi el til markedspris på elbørsen og sælger den videre til dig. Vores elpris er variabel og ændrer sig fra time til time.

Elafgiften er en fast, lovpligtig afgift til staten, som alle kunder skal betale uanset elselskab. Der er ingen vej uden om.

Transport tariff er det beløb, du betaler til dit netselskab. Netselskabet sørger for, at din strøm transporteres frem til din bolig, og de er også ansvarlige for din elmåler. Prisen er din gennemsnitlige tariff pr. kWh-time i regningsperioden. Transport fast dækker over udgifter til drift, udbygning og vedligeholdelse af det overordnede elnet.

 I Danmark tillægges en skat til ethvert salg af serviceydelser eller produkter – og det er dette skattetillæg, der kaldes for moms. Afgiften til staten ligger på 25% af varens pris

Vi lægger en avance på elprisen, og det er den avance, vi lever af. Har du Strøm+ Prisgaranti betaler du 1 øre pr. kWh. Har du valgt Strøm+ 39, betaler du et månedligt abonnement og 0,- i spottillæg pr. kWh. Elselskabets avance er den eneste udgift, du kan gøre noget ved. Men som du kan se, er vores absolut i din rimelige ende.

Se dit forbrug

Som kunde hos os betaler du en regning hver måned. Øverst på din regning kan du altid se dit kWh-forbrug i den pågældende måned. Dit forbrug varierer i løbet af året, og du bruger typisk mere strøm om vinteren.

Hvad er kWh?

Dit forbrug gøres op i kWh (kilowatt-timer). KWh angiver, hvor mange kilowatt strøm et elektrisk apparat bruger på en time. 1 kWh svarer til 1.000 watttimer. For eksempel bruger en 60 watts elpære 60 watttimer eller 0,06 kWh, hvis den er tændt i en time. Med en kWh-pris på 2,20 kr. koster den tændte pære altså knap 14 øre i timen – svarende til 0,06 kWh x 2,20 kr.

Én regning, tre modtagere

Når du betaler din elregning, betaler du i virkeligheden til tre parter: Dit elselskab, dit netselskab og staten. Af de tre er det kun elselskabet, du frit kan vælge – og vi håber selvfølgelig, at du er glad og tilfreds. Dit netselskab afhænger af, hvor du bor, og de har ansvaret for at vedligeholde og administrere det overordnede elnet. Det er altså netselskabet, der sørger for, at strømmen når hjem til dig og ud af dine stikkontakter.

Stadig forvirret?

Har du flere spørgsmål til din elregning? Så kan du selvfølgelig altid ringe til os på hverdag mellem 9 og 15 på 3515 0067. Du skal bare spørge løs, og vi bliver hængende, indtil du har fået dit svar.